Summering 2016

Att räkna ihop 2016 tog emot, mestadels för det kändes som ett väldigt jobbigt år på många sätt.

Det värsta var i maj då min lilla Olivia lämnade denna världen för att hålla Amitza sällskap på dom evigt gröna ängarna. Jag tycker fortfarande jag hör Olivia prata med mig flera gånger i veckan, (hon lärde sig inte jama förrän hon var 7, hon pratade istället) och jag misstänker att hennes ande svävar över oss här hemma och håller ett litet öga på oss så vi sköter oss!

En av mina trognaste stamkunder fick avlivas efter en olycka i somras, även detta gjorde ont. När man fått följa en häst på nära håll i flera år blir man väldigt involverad i dess liv och öde, det kan inte hjälpas och jag vet hur hemskt det var för hans matte att ta det fruktansvärda beslutet att ända sin bästa kompis liv, jag gjorde det ju själv för inte alltför länge sedan. Baksidan av att vara djurägare.

Som om detta inte räckte fick min stallägare ta bort sin charmiga lilla häst väldigt hastigt och när det hände tappade vi luften bägge två några dagar. Plötsligt var det inte roligt med hästar längre, dom ska ju bara dö snart ändå.. Men några dagar senare skrapade vi upp resterna och gick vidare med våra liv, som man alltid måste.

Förutom dessa dödsfall har jag separerat och varit väldigt sjuk, flera gånger till och med.. Det känns som om 2016 inte var ett år som kommer gå till historien som ett toppenår direkt..

Men visst finns det ljusglimtar, tidigt på året fick jag ett deltidsjobb hos Gårdsveterinärerna där jag fortfarande jobbar och trivs väldigt bra! Jag har hand om bland annat deras hästar och till min överraskning så har får visat sig vara ett nytt favoritdjur, dom är väldigt trevliga att jobba och snacka med!

Och några månader efter Olivias död kom lilla yrvädret Nova in i vår familj, kattungen som det är fullt ös på mest alltid! Men hon visade sig vara en klippa när jag fick influensan, då låg hon och sov hos mig hela tiden när jag var som sämst!

2016 var även året då djupvågsmaskinen kom in i mitt liv och det ångrar jag inte en sekund! Otroligt effektiv maskin som gett mig ett helt gäng nya kunder och mer jobb. När man investerar så stort är hjärtat verkligen i halsgropen mest hela tiden men än så länge har maskinen betalat sig så jag kanske snart vågar slappna av lite?!

Jag hoppas att 2017 ska visa sig vara det år då företaget kan bära sig ordentligt och allt tar fart på allvar, det hade varit otroligt skönt att kunna plocka ut en vettig lön varje månad för första gången på många år! Och det är tack vare er det kan bli verklighet, alla underbara kunder som pushar mig när jag tvivlar och skickar meddelanden när behandlingarna tar som dom ska eller ökar era hästars prestation, det är så läckert att få vara en liten del av era liv! Stort tack till er alla!

2017 – välkommen, nu kör vi!

Dela med dig!