Seriös företagare

Jag får ofta höra att jag omtalas som en seriös företagare vilket naturligtvis är roligt men samtidigt lite skrämmande för det får mig att fundera på hur många oseriösa företagare det finns där ute..?

Jag sätter en ära i att göra mitt jobb på bästa vis och ta rimligt betalt för det (även om många av mina kunder hävdar att jag är alldeles för billig på behandlingarna). För mig är pengar inte allt, jag hade en välbetalt jobb innan men mådde inte särskilt bra, nu jobbar jag med det jag älskar, tjänar inte särskilt mycket pengar men är väldigt lycklig, summa summarum = pengar är inte allt! Därmed sagt så vill jag ha betalt för jobbet jag gör, jag skulle absolut inte jobba gratis!

Dessutom vill jag bli riktigt bra på mitt jobb, jag läser väldigt mycket om olika skador, diagnoser och forskningar, jag tycker sjukgymnastik är riktigt häftigt och jag får abstinens om jag inte varit på kurs på länge! När jag varit och jobbat på en häst med kluriga symptom eller märkligt rörelsemönster åker jag hem och plöjer igenom mina anteckningar för att försöka hitta en ledtråd till problemet, hittar jag inget där ringer jag kollegan och kompisen Louise och kommer vi inte fram till något vettigt vänder jag mig till dom andra massörer jag känner. Vissa skulle nog säga att jag är enkelspårig men jag vet inte det jag, det här med hästar, muskler och skador är ju så häftigt!

En annan sak att ta upp är det här med svarta/vita jobb, jag får emellanåt frågan om jag inte kan ta jobbet svart och jag svarar konsekvent att om kunden inte vill ha kvitto tar jag ändå samma summa och kunden i fråga hamnar i mitt bokföringsprogram oavsett om han/hon vill eller ej. En förklaring är kanske på plats? Jo, om jag jobbar svart så gäller inte mina försäkringar, om jag blir sparkad av en häst eller hamnar i en olycka på väg till eller från jobbet så finns inte mitt skyddsnät där.. Och så har vi det här med pengarna som staten ska ha, skulle det inte vara skönt att slippa betala in dom undrar vissa. Jo visst, staten ska ha lite mer än hälften av vad jag får in på ett jobb och det blir mycket pengar men då får jag å andra sidan hjälp om jag blir sjukskriven och jag får ut pension när jag blir såpass gammal att det är aktuellt och det är ju inte fy skam?! Jag känner till personer som passerat 70 med råge men fortfarande jobbar extra för att få ihop ekonomin, bara för att dom jobbat svart i yngre dagar. Visst kan jag tänka mig att knåda häst när jag är 70+ men då vill jag göra det för att det är kul, inte för att jag måste!

Men om det nu verkar finnas många oseriösa företagare så är jag tacksam över att jag mestadels har seriösa kunder, på dom åren jag haft företaget har jag bara haft 3 kunder som krånglat med betalningen och det är ju ändå en rätt låg procentsats tack och lov! Ett stort tack till er som betalar era fakturor i tid så att mina hårbollar och jag får mat på golvet respektive bordet varje månad, ni är guld värda!

Dela med dig!