& så var det bra igen!

Är titeln kryptisk? Nåväl, skulle tro att alla djurvänner känner igen sig om en liten stund!

Saken är den att dagen började dåligt för mig. Jag skulle söka ett jobb där man fyller i alla arbetsplatser och utbildningar manuellt istället för att skicka över sitt befintliga CV, jag har jobbat i 20 år till sommaren vilket gör att det blir en rätt lång historia när allt ska va med. Efter 45 minuter har jag bara ett steg kvar och då försvinner allt! Jag försökte backa, läser överallt och försökte på alla sätt och vis fatta vad som gick fel men går bet. Mina uppgifter är borta och en hel massa tid har gått till spillo.

Jag blev fruktansvärt irriterad, tvärilsk faktiskt. Efter mycket krånglande stänger jag av datorn, svärandes mer än 3 fula ord. När jag byter om till stallkläder så kommer Olivia och trasslar sig runt benen på mig, det slutar med att jag fräser på henne och då blir jag arg på mig själv. Det är ju knappast Olivias fel att någon hemsida strular så att allt mitt jobb går åt skogen. Klappar henne lite snabbt och smiter skamfyllt ut genom dörren.

Under bilresan upp till stallet kan jag inte sluta irritera mig på att jag slösat så mycket tid i onödan, med andra ord är jag fortfarande arg när jag kommer till stallet trots att jag har en bit att köra.

Och det är här magin sätter in. Jag går ut och ger hästarna lunchhö och genast lägger sig lugnet över mig. Hötuggande är som balsam för själen. Amitza är ingen kelsjuk häst, hon tycker det räcker att man nosar lite, sen är det bra, men hon tolererar snällt att jag hänger lite på henne och kelar på henne. Det gjorde jag idag och irritationen rann helt av mig. 10 minuter efter ankomst till stallet är jag mig själv igen.

Jag skulle tro att det här är något som dom flesta djurägare varit med om ett flertal gånger. Det finns inga så underbara terapeuter som våra håriga vänner!

Resten av dagen blev väldigt bra och humöret är fortfarande på topp. Naturligtvis fick katterna lite fjäskgodis när jag kom hem vilket uppskattades även om Olivia helt glömt mitt tidigare utbrott och var lika glad som vanligt.

Det där jobbet jag tänkte söka, jag tror jag väntar med det någon dag till faktiskt..

Dela med dig!