En tokig häst!

Jag lovade sist att berätta om mitt finbesök och det var ingen mindre än Louise som var och hälsade på, min kära kurskamrat från massagekurserna! Vi började besöket med en tur till det berömda gula varuhuset som råkar ligga i Falkenbergs kommun dit dom flesta utomsocknes vill åka. Sedan handlade besöket om hästar, hästar och hästar!

På lördagsmorgonen åkte vi upp till mitt stall och använde Amitza att känna och leta upp grejer vi inte var säkra på, kollade olika stresspunkter bland annat. Den tålamodiga lilla araben uthärdade detta med en lätt uttråkad min. ;)

Sedan gav Louise henne en rejäl massageomgång vilket hon verkligen behövde. Jag hade tagit henne några dagar innan så hon skulle få en ordentlig behandling då hon fortfarande haft lite ont efter att hon gick omkull i september. Och vilken effekt det blev!

Jag kunde inte rida dagen efter men på måndagen skulle jag upp och min lilla häst var helt tokig. Hon galopperade ut ur stallet, jag lyckades få stopp på henne och fick rättat till mig (tack och lov hade jag för en gångs skull sadel) sen satte hon av igen och sådär höll vi på. När hon är riktigt pigg brukar jag ta ut henne på ridbanan och rida lite dressyr eftersom hon älskar det så jag testade detta men det var helt meningslöst för hon var så full med energi att hon mest hoppade, bockade och tog varje chans att galoppera några steg. Detta, mina vänner, är inte ett tecken på att min häst förlorat förståndet, även om man kan tro det, utan en effekt av massagen då två behandlingar under loppet av några dagar kan ge denna effekten på en häst som haft lite ont men där smärtan försvunnit helt. Så trots att jag hade fullt upp med att hålla mig kvar på hästryggen och hålla hästen tillbaka och faktiskt till slut gav upp, hoppade av och ledde yrvädret hem så var jag jätteglad för Amitza mådde så bra!! Massage är så häftigt!

Efter denna incident har hon lugnat ner sig och är nu min gamla vanliga häst igen, pigg, glad och busig men busig på ett hanterbart sätt där det räcker att jag säger “nu räcker det” så lugnar hon sig! Med dessa ord tackar både Amitza och jag Louise för hjälpen och knådningen!! :)

För övrigt så märks det att tävlingssäsongen så smått smyger igång igen då telefonen har börjat plinga till om massagetider vilket är kul efter en lugnare period i januari. Nu förväntar jag mig full fart framåt och att 2013 ska bli ett enormt hästmassage-år!!

Med det sagt är det hög tid att köra upp till stallet och ta ut yrvädret i snön för en ridtur! Ha det gott tills nästa gång!

Dela med dig!