Du gör VAD??

Det är så himla roligt när jag berättar för folk att jag är hästmassör. Jag har mötts av dom mest konstiga kommentarer, för att inte glömma alla gapskratt som mött mitt svar på frågan om vad jag jobbar med.

För att nämna ett fåtal:
Kan man massera en häst? (nää, jag har fejkat det?)
Masserar du bara benen då eller? (för det är det enda stället en häst har muskler på?)
Vad ska det va bra för? (det där är nog en av dom mest ointelligenta frågorna i min mening.)
Kan du verkligen ta betalt för det? (nää jag har gått flera kurser och pluggat stenhårt i drygt 1 år för att göra det gratis?)

Dessa frågor har mest kommit från icke häst-människor. Men det finns ordentliga skeptiker även bland hästfolk, tro inget annat. Dom flesta mjuknar lite när man förklarar att hästarna faktiskt i många fall är elitidrottare och det är ju ingen som tycker det är konstigt om exvis Zlatan får massage. Dom största skeptikerna mjuknar först när jag frågar vissa saker om hästens rörelsemönster som jag kan känna muskulärt, som att den kanske har svårt att ställa åt ena hållet pga en trång bog.

Sedan har vi dessutom det lilla faktumet att hästar inte kan tala om verbalt var dom har ont, dom visar det kanske genom att börja bita i luften, blir svåra att tränsa eller lägga sadel på eller dansar undan när man ska sitta upp. Vissa får humörsvängningar som heter duga eller motsatsen, stänger helt av omvärlden.

Och det är här jag kan göra en insats, bland annat. För när jag känner igenom hästen (hela hästen, inte bara benen) så hittar jag i stort sett alltid något eller flera små saker som kan störa hästen i dess dagliga arbete. Jag är bara nybörjare på det här, jag tror knappt att 1,5 år inom branschen gör mig till någon expert, men jag lär mig något mer för varje individ jag träffar och det är så otroligt häftigt!

Att dom här fantastiska djuren jag har förmånen att jobba med är så kloka gör ju inte saken värre. Hästar som första gången dom träffar mig tycker att jag är en rätt elak häxa som trycker ÖVERALLT och speciellt där det gör ont har oftast när jag kommer andra gången fattat att trots att det gjorde ont så blev det så mycket bättre och andra gången jag träffar dom är dom oftast väldigt lugna och trevliga, även om dom fortfarande har muskulära problem.

Någon helt annan dag ska jag fortsätta diskussionen, eller snarare monologen, men just nu ska Alva och jag ta en liten stund på soffan innan jag åker iväg och masserar en snygg rödhårig tjej! Ha en go eftermiddag!

Dela med dig!