Biolight

Jag har hört sägas att man måste satsa för att vinna så jag satsade, stort! Det kom in en Biolight i mitt liv för en vecka sedan och den är nog här för att stanna!

Biolight är en maskin som med ett pulserande rött och infrarött ljus på olika sekvenser och våglängder hjälper kroppens celler att förnya sig fortare. Detta gör den genom att tillföra cellerna energi, öka blodcirkulationen och skjutsa in nytt syre. Det finns olika program för olika skador eller behov.

Tillverkaren säger att den kan hjälpa mot inflammationer, sår, gaffelbandsskador, senskador och mycket mer.

Själv har jag då bara haft den i en vecka så jag har inte hunnit testa så mycket än men är redan nöjd. Jag har bland annat kört den på en gammal skada jag har i ett lår som härstammar från en väldigt olycklig och ofrivillig avsittning för 17,5 år sedan. Jag har under alla dessa år levt med kronisk smärta och det var naturligtvis det första jag provade maskinen på! Efter 4 dagar märkte jag att något var annorlunda, först förstod jag inte riktigt vad men efter ett tag insåg jag att smärtan klingat av lite och nu hade mer karaktär av värk. Vilket uppvaknande! Otroligt häftig upplevelse måste jag säga! Jag behöver väl knappt säga att jag kommer fortsätta köra på det låret?! :)

På hästsidan har jag kört på Amira. När jag köpte henne var hon lite kinkig med att lyfta frambenen och när jag masserade henne första gången hittade jag en bit i en av bröstmusklerna som kan vara ben, brosk eller bindväv, det är omöjligt att säga vilket. Detta är faktiskt inte helt ovanligt utan jag hittar det ibland på mina kunder, dom kan vid ett trauma bland annat slå av bitar av skelettet som vandrar runt i kroppen. Massagen har fått Amira att slappna av i den tidigare mycket spända muskulaturen men bitvis har hon haft lite svårt att lyfta fram eller snarare att hålla kvar i upplyft läge. Nu har jag kört biolighten på henne ett par gånger och hon är mycket bättre! Hovslagaren var och fixade hovarna igår och hon stod som ett ljus! Häftigt!

Jag har även kört på en kund som har en muskelbristning och även där märks bra skillnad. Tyvärr är detta allt jag har provat än så länge på häst men det kommer mer!

Det bästa med maskinen är att den går att köra både på trasiga hästar och ömma ryttare, likaväl som på hundar och katter. Jag läste till och med om någon som kört den på ljuverinflammation på kossor! Är ni nyfikna och vill läsa mer så ligger länken här på hemsidan.

Jag tror den kan bli ett bra komplement till massagen eller som enskild behandling och har redan några kunder inbokade på den!

För övrigt så har Amira och jag galopperat för första gången, väldigt roligt!! Hon visade sig dock vara lätt i bakdelen så nästa gång blir det galopp i uppförsbacke som gäller! ;)

Ha en riktigt go måndagskväll, det tänker jag ha!

Dela med dig!