Bakgrundskoll!

Eftermiddagens planer blev inställda så jag hamnade framför datorn en stund istället och tänkte att då kan jag ju “prata” hästar.

Hästar ja, dom har alltid funnits där, som en röd tråd i mitt liv. Jag gjorde ett försök att sluta med hästar när jag skaffade mig ett “vanligt” jobb men det gick inte så bra. Jag råkade visst sitta på kvällarna och rida in samt rida till hästar så det var bara att inse att dom SKA ingå i mitt liv! Det är en livs-stil helt enkelt.

Efter grundskolan gick jag på Munkagårdsskolan, naturbrukslinjen med inriktning djur. En kul utbildning, vem trodde att en liten tjej på 161 cm skulle stå ute i skogen & såga ner träd som 16-åring? Sista året hade vi mycket praktik, jag var bla. på Djursjukhuset i Slöinge vilket var riktigt roligt och länge var min dröm att utbilda mig till djursjukvårdare. Första gången jag sökte kom jag dock inte in och sen ändrade dom utbildningen från 1 år till 2 och jag var redan skoltrött så det blev inget med det.

Istället jobbade jag med hästar i några år vilket tog sin början på Horse Farm utanför Falkenberg. En ridsportbutik med lite uppfödning och inackorderingar. Roligt och omväxlande jobb med härliga chefer (när Horse Farm startade var det 2 tjejer som hade det, men sedan många år tillbaka har Anna Åsälv tagit över och kör det själv).

Sen var jag på FORF, Falkenbergsortens Ryttarförening, (jag har faktiskt gjort 2 gästspel där) men ridskolor är inte riktigt min grej. Jag lärde mig själv att rida med lite ordning där och tycker att ridskolor är bra, men personligen föredrar jag att jobba med hästarna, inte barnen. Jag beundrar dom människor som kan stå kväll efter kväll i ett kallt ridhus och lära ut ridkonstens alla regler och nyanser!

Mellan mina 2 gästspel på FORF åkte jag över till England och jobbade och det är nog det roligaste samt det tuffaste jobb jag haft! Jag jobbade i ett galoppstall med arabhästar och även om jag haft en förälskelse för araben innan jag åkte så var det i England förälskelsen djupnade till livslång kärlek! Vilken underbar ras! Vi hade mellan 75-85 hästar på stall och var runt på tävlingar i södra England var och varannan helg, mycket mycket roligt! Att sitta på en galopphäst som går för fullt är en kick utan dess like kan jag lova!

Jag brukar rekommendera folk att åka utomlands och jobba om dom har möjligheten för det är lärorikt och du lär dig att jobba hårt och jag kom hem med ett mycket större självförtroende än jag hade när jag åkte!

Mitt sista hästjobb hade jag hos Cissi Wisén, en otroligt duktig dressyr-ryttare och även en fantastisk tränare. Hon ser alla nyanser mellan dig och hästen, det är magiskt! Även med Cissi blev det en del åkandes runt till träningar och tävlingar och vi hade riktigt roligt!

Efter detta blev jag en vanlig arbetare, eller som pappa sa, “skaffade mig ett riktigt jobb”. :) Jag började på SDS som ligger i Falkenberg, där jag var lageransvarig i 2 år innan jag gick vidare och hade några ströjobb innan jag hamnade på Arla där jag nu varit i 9 år. Tyvärr fick vi i våras beskedet att mejeriet i Falkenberg ska läggas ner 2013 och eftersom jag redan lekt med tanken att jobba med hästar igen så tog jag nu chansen att starta eget. En fördel är att vi har lång tid kvar till nerläggningen så jag har jobbet i ryggen under tiden jag bygger upp mitt företag, en stor fördel!

Inser nu att det blev ett rätt långt inlägg även idag, bäst jag slutar och går och lagar middag istället! På återseende!

Dela med dig!