Att leva drömmen..

..är lättare sagt än gjort, det krävs uppoffringar, tid och massor av “tänka efter före”.

Att ge upp en fast anställning för att leva på gränsen, eller till och med under gränsen, för vad man behöver få in på en månad men samtidigt plocka långt mer arbetstimmar än en fulltidstjänst är tufft men samtidigt fantastiskt roligt! Det kanske inte är jättekul att vända på varenda krona vissa månader (som nu under lågsäsong) men jobbet är, än så länge, väl värt det! Jag kan inte längre köpa vad jag vill, jag får ont i magen med tanke på att bilen behöver in på service och jag jagar extrapriser som en jägare jagar älg andra måndagen i oktober varje år men jag får så otroligt mycket tillbaka.

Hästarna (och till viss del hundar, katter och åsnor) som jag behandlar är underbara kunder som alltid förstår och låter mig “plåga” dom en stund. När jag sedan kommer tillbaka får jag oftast ett varmt välkomnande av dessa härliga varelser! Även matte och husse brukar muntra upp mig med jämna mellanrum, jag får många sms och meddelanden där jag får feedback på mitt jobb och det är en otrolig knuff framåt för själen när man får höra att man är grym, härlig eller fantastisk! Mitt stora tack till er som får mig att fortsätta kämpa!

För vissa dagar är det verkligen så att jag vill lägga ner företaget och ta ett fast jobb med en fast lön som snällt ramlar in på kontot den 25:e varje månad, jag kan inte fatta att det snart är 3 år sedan jag gav upp den tryggheten för att kasta mig ut i mörkret på hala stenar som försöker få mig att ramla omkull. Men så tänker jag ett steg längre, på den enorma glädjen när jag får höra att en häst jag har masserat blivit otroligt mycket mjukare och kan prestera ännu lite mer eller att en häst som är utdömd på klinik egentligen hade problem men belastningsskador i musklerna och efter 2-3 behandlingar är ohalt och friskförklaras igen. Och plötsligt orkar jag köra på några månader igen trots att sparkontot måste rånas ännu lite mer.

Och jag vet ju att snart drar säsongen igång igen och kalendern fylls upp. Dom av mina kunder som verkligen har fattat värdet av underhållsmassage har redan börjat höra av sig för att få bästa möjliga start på säsongen med mjuk muskulatur och gladare hästar!

Med det sagt får jag väl ta tag i mitt liv och boka in den där servicen på bilen för trots allt är det ju min lilla bil som tar mig runt alla mil till er och hon är väl värd sin service! Och så ska jag kasta en blick på min lilla “må bra”-hörna på skrivbordet där det finns några kort som jag fått av mina härliga kunder med snälla ord man kan läsa när man behöver få ett leende på läpparna! Ha en fortsatt go onsdag, det tänker jag ha!

Dela med dig!